Over zonnebuur

Dé energiecoöperatie zonder winstoogmerk.

Zonnebuur is de energiecoöperatie van Lens zonder winstoogmerk. Lens ontwerpt, installeert en beheert al tien jaar zonnesystemen voor woningcorporaties en huurders. Met Zonnebuur kunnen woningcorporaties zonder investering en met behoud van huurdersvoordeel verder verduurzamen dankzij de nieuwe subsidieregeling SCE (Subsidieregeling Coöperatieve Energieopwekking).​

De subsidieregeling ging voor het eerst in op 1 april 2021 en zal in 2022 weer worden opengesteld. Zonnebuur zal weer vele aanvragen verzorgen voor deze subsidieregeling, zodat er weer meer zonnepanelen projecten kunnen worden gerealiseerd en meer huurders profiteren van lagere woonlasten.

Voor woningcorporaties

Zonnebuur investeert in de zonnesystemen en beheert deze voor u. Dankzij de subsidieregeling genieten de deelnemende huurders van jaarlijks financieel voordeel. Goed voor uw én hun portemonnee. 

Bovendien kunt u maximaal beschikbaar dakoppervlak benutten, wat betekent dat u maximaal kunt bijdragen aan uw klimaatdoelen. 

Voor bewoners

Indien uw dak geselecteerd is voor het plaatsen van zonnepanelen, kunt u profiteren van een bijdrage uit de subsidie, zonder dat u daar omkijken naar heeft. 

Er veranderd niets aan uw collectieve of eigen stroomverbruik. De overheid keert een subsidie uit voor de opgewekte zonnestroom. Deze subsidie ontvangt u als deelnemer in de vorm van jaarlijks lagere servicekosten. En dat voor minstens 15 jaar lang!

Ontmoet het team

Tessa te Riele

Commercieel directeur

Dirk de Groot

Accountmanager

Nog vragen of wilt u meer weten?

Neem dan contact met ons op en wij helpen u graag verder.