Meer zonnepanelenprojecten tegen minimale investering dankzij SCE​

Energiecoöperatie Zonnebuur biedt advies en complete ontzorging in de aanvraag en uitvoering van de subsidieregeling voor zonnepanelen.

Verduurzamen zonder investeren

Zonnebuur investeert in de zonnesystemen
en beheert deze voor u. Dankzij de subsidieregeling genieten de deelnemende huurders van jaarlijks financieel voordeel.
Goed voor uw én hun portemonnee.

Maximale benutting dakoppervlak

Maximale benutting van
het beschikbare dakoppervlak betekent maximale bijdrage aan uw klimaatdoelen.

15 jaar gegarandeerd huurdersvoordeel

De subsidie wordt gegarandeerd uitgekeerd voor een periode van 15 jaar aan Zonnebuur. Deelnemende huurders profiteren voor 15 jaar of gedurende de levensduur van het systeem, van een jaarlijkse woonlastenverlaging.

Deelnemende woningcorporaties

De SCE subsidieregeling in hoofdlijnen

De Subsidieregeling Coöperatieve Energieopwekking stimuleert lokale opwekking van hernieuwbare energie met coöperatief karakter. De regeling richt zich op energiecoöperaties en verenigingen van eigenaren die in coöperatief verband hernieuwbare elektriciteit willen opwekken.

Onze diensten

Element-zonnebuur

Zonnebuur is opgericht door Lens; al tien jaar lang dé full-service zonpartner van woningcorporaties.
U kunt daarom rekenen op volledige ontzorging.

Analyse & Advies

Samen met u kijkt Zonnebuur welke complexen het meest in aanmerking komen voor de subsidieregeling.

 

Huurderscommunicatie

Samen met u kijkt Zonnebuur welke complexen het meest in aanmerking komen voor de subsidieregeling.

 

Projectrealisatie

Zonnebuur realiseert de zonnesystemen. Dit kunnen we voor alle soorten daken en complexen.

Monitoring & Beheer

Hoe meer opbrengst, hoe hoger het huurdersvoordeel: wij monitoren de werking van de panelen 24/7.

Vragen? Stel ze gerust

Wilt u meer weten over de mogelijkheden? Neem dan vrijblijvend contact met ons op. Wij zijn van maandag tot vrijdag telefonisch bereikbaar van 09:00 - 17:00 uur

Quickscan

cropped-Logo-zonnebuur.png

Vul hieronder uw contactgegevens in en wij nemen zsm contact met u op.

De subsidieregeling in hoofdlijnen

De Subsidieregeling Coöperatieve Energieopwekking richt zich op energiecoöperaties en verenigingen van eigenaren die in coöperatief verband hernieuwbare elektriciteit willen opwekken. Lidmaatschap van de energiecoöperatie is voorbehouden aan kleinverbruikers die in een zogeheten postcoderoos rondom een productie-installatie wonen.

De subsidie zelf is een exploitatiesubsidie, en komt enigszins overeen met de SDE+-subsidie. Het betreft een bedrag per opgewekte kWh aan elektriciteit die is teruggeleverd aan het net.

De subsidie moet door een energiecoöperatie worden aangevraagd en wordt ook uitgekeerd aan de coöperatie, waarna de coöperatie het aan de leden uitbetaalt. De subsidie wordt gegarandeerd uitgekeerd voor een periode van 15 jaar aan de energiecoöperatie.

Voorwaarden daken

•  Gestapelde bouw en eengezinswoningen
•  Geschikt vanaf minimaal 15 kWp (45 panelen)

Voorwaarden deelnemer

•  Gevestigd in postcoderoosgebied
•  Minimaal 1 deelnemer per 5 kWp

•  Maximaal 1 deelnemer per adres

Analyse & Advies

U wilt uw woningbezit verduurzamen. Welke mogelijkheden zijn er en welke daarvan zijn ook toekomstbestendig? We gaan graag met u aan tafel om de potentie van een zonnesysteem voor een specifiek complex in kaart te brengen. We maken een vrijblijvende quickscan waarin we de kerngegevens op een rij zetten. Daarna optimaliseren we het project voor de technische en financiële haalbaarheid met een Haalbaarheidsonderzoek. We geven dan inzicht in het huurdersvoordeel en het interne rendement. Ook kunnen we een analyse maken van uw hele woningbezit. We maken een plan hoe we de zonnepanelen strategisch kunnen inzetten voor de CO2 neutrale gebouwde omgeving. Met onze ervaring kunnen wij u daarnaast ook adviseren bij juridische vraagstukken.

Huurderswerving- & communicatie

Als complete zonpartner ontwikkelen, begeleiden en beheren wij het gehele zonnestroomproject, waar de bewoners de vruchten van plukken. U heeft er geen omkijken naar. Vanaf de werving tot en met het onderhoud en beheer stellen wij uw huurder centraal. Wij stemmen de communicatie af op uw doelgroepen; uw huurders. Hierbij zetten wij communicatiemiddelen in die de huurder als prettig ervaart. Onze werkwijze resulteert in een hoge participatiegraad; zowel bij eengezinswoningen als bij gestapelde bouw.

Projectengineering

Engineering voor nieuwbouw, renovatie of bestaande bouw vraagt andere invalshoeken waar Zonnebuur uitgebreide ervaring in heeft. We optimaliseren onze ontwerpen voor EPC, BENG en andere normen. Ons ontwerpteam kan werken in het BIM ontwerp. Onze nauwkeurige en professionele engineering leidt tot tijdige input voor het bestek aangaande de benodigde voorzieningen voor de zonnepanelen. Wij maken als zonnepanelenspecialist graag onderdeel uit van het bouwteam zodat u in de realisatiefase niet voor verrassingen komt te staan.

Monitoring & Beheer

Zodra het zonnesysteem werkt, worden de opbrengsten bijgehouden in ons monitoringsplatform. Zo kunt u altijd zien hoeveel zonnestroom de panelen opleveren. Wij monitoren het systeem 24/7. Als er onverhoopt een storing is of als er tegenvallende opbrengsten zijn, worden deze automatisch gesignaleerd zodat er snel actie genomen kan worden door het Zonnebuur beheerteam. Dit team analyseert en verhelpt eventuele storingen en achterblijvende opbrengsten van het zonnesysteem. Op afstand indien mogelijk, op locatie indien nodig.